Jídelníček pro zdravý týden
Plánování jídelníčku je klíčové pro udržení zdravého životního stylu. Tento týdenní jídelníček nabízí vyvážené a chutné pokrmy, které jsou nejen výživné, ale také snadno připravitelné. Zde je inspirace na zdravé jídlo pro každý den v týdnu.
Středa
Snídaně: Ovesné vločky s trochou nízkotučného mléka a kouskem nakrájeného čerstvého banánu.
Oběd: Kuřecí „čína“ připravená s minimem tuku, podávaná s vařenou nebo dušenou jasmínovou rýží.
Večeře: Domácí zeleninový pokrm s kousky zeleniny a libového masa, možno doplnit o kousek pečiva.
Čtvrtek
Snídaně: Nízkotučný bílý jogurt s kouskem čerstvého ovoce, jako je jablko, pomeranč nebo mandarinka.
Oběd: Dušená vepřová kýta s bramborovou kaší, připravenou s trochou nízkotučného mléka, bez tuku.
Večeře: Salát ze strouhané mrkve, strouhaného jablka a několika kousků ananasu, možno přidat kousek pečiva.
Pátek
Snídaně: Celozrnné pečivo s plátkem kvalitní drůbeží šunky s vysokým podílem masa a minimem tuku.
Oběd: Kuskus s nasucho grilovaným kuřecím masem a lehkým čerstvým zeleninovým salátem.
Večeře: Celozrnné pečivo lehce potřené nízkotučnou pomazánkou, možno přidat plátek méně tučného sýra.
Sobota
Snídaně: Ovesná kaše připravená z vody nebo nízkotučného mléka, doplněná kouskem nakrájeného banánu a rozinek.
Oběd: Dušená vepřová kýta s kousky dušené zeleniny, doplněná o vařenou pohanku.
Večeře: Dušená brokolice s grilovaným rybím filé.
Neděle
Snídaně: Celozrnné pečivo s nízkotučným tvarohem na sladko, s trochou cukru a kousky čerstvého ovoce.
Oběd: Grilovaný kuřecí steak s bramborem a kousky grilované cukety, lilku, papriky a jiné zeleniny.
Večeře: Domácí bramborová polévka, nezahušťovat klasickou moukou, ale naopak nastrouhanou nebo rozmixovanou bramborou.