Rámcový jídelníček pro zdravou výživu: Inspirace pro každodenní stravování žen

Rámcový jídelníček pro zdravou výživu

Náš jídelníček berte pouze jako rámcový – konkrétní stravu je vždy nutné konzultovat s lékařem.

Středa

  • Snídaně: Jablečná přesnídávka, kterou můžeme doplnit plátkem celozrnného chleba.
  • Oběd: Rýžový nákyp s čerstvým ovocem, nejlépe banánem nebo jablkem.
  • Večeře: Domácí zeleninový vývar méně solený, doplněný kvalitním celozrnným pečivem.

Čtvrtek

  • Snídaně: Mléčná rýže s nízkotučným mlékem a banánem. Možno přidat i jablko.
  • Oběd: Vařené brambory s několika plátky dušené šunky s minimem tuku a vysokým podílem masa.
  • Večeře: Ovesná kaše doplněná několika kousky banánu a jablek, připravená z nízkotučného mléka.

Pátek

  • Snídaně: Sladký loupák bez máku, se sklenicí nízkotučného mléka a ovocem.
  • Oběd: Vařená rýže s kouskem dušeného libového masa. Bez výrazného koření a s minimem soli.
  • Večeře: Cuketovo-bramborová polévka z domácího zeleninového vývaru, bez přidání jíšky a jiných zahušťovadel.

Sobota

  • Snídaně: Ovesné vločky zalité trochou nízkotučného mléka s čerstvým banánem.
  • Oběd: Pečená mrkev v troubě podávaná s bramborovou kaší z nízkotučného mléka.
  • Večeře: Dietní doma upečený mrkvový koláč s kousky čerstvých nastrouhaných jablek.

Neděle

  • Snídaně: Plátek kvalitního celozrnného chleba s trochou kvalitní netučné šunky s co nejvyšším podílem masa.
  • Oběd: Vařená rýže s dušeným kuřecím masem a několika kousky vařené nedráždivé zeleniny.
  • Večeře: Domácí rýžový nákyp. Možno doplnit kousky banánu nebo několika kousky jablka a podobného ovoce.