Chutné a zdravé recepty: Játra s cibulí a česnekem pro rychlou večeři

Játra s cibulí a česnekem, podávané s bramborem

Mezi dietní recepty z jater patří i tato jednoduchá varianta, která je nejen chutná, ale také rychlá na přípravu. Na její přípravu potřebujeme pouze tři základní suroviny:

  • Vepřová játra
  • Dostatek cibule
  • Česnek

Jedná se o oblíbené jídlo z jedné pánve. Nejprve na pánvi zpěníme cibuli a česnek, které poté dáme stranou. Následně vložíme játra, která opékáme alespoň 5 minut. Poté přidáme opečenou cibuli s česnekem a vše dále restujeme. Pro vylepšení chuti můžeme zakápnout trochou vývaru, což vytvoří chutný sos. Mezitím dáme vařit oloupané brambory, které jsou ideální přílohou k tomuto receptu. Když jsou brambory hotové, můžeme vše naservírovat. Příprava tohoto pokrmu by neměla zabrat více než 30 – 40 minut, pokud v první fázi dáme vařit brambory, které trvají nejdéle.

Restovaná kachní játra se zeleninovým salátem

Tento snadný recept na restovaná kachní játra je ideální pro rychlou večeři. Budeme potřebovat:

  • Kachní játra
  • Listový salát
  • Další zeleninu dle chuti

Játra nakrájíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev opékat. Mezitím natrháme listový salát, přikrájíme další zeleninu a osolíme, opepříme a můžeme také zakápnout citronovou šťávou pro osvěžení chuti.

Jakmile jsou játra orestována, posolíme je, nakrájíme na nudličky a smícháme se salátem. Tento pokrm můžeme podávat samostatně nebo s celozrnným pečivem. Doba přípravy tohoto receptu je do 30 minut.