Chutná pochoutka k televizi nemusí být vyrobena nutně jenom z brambor. Existují i zeleninové varianty, které si lze v pohodlí domova a levně připravit. Zde je náš návod, jak vyrobit domácí zeleninové chipsy.
Potřebovat budeme:
- Zeleninu – mrkev, petržel, červenou řepu
- Olivový olej
- Sůl, pepř, bylinky
Připravíme zeleninu
Prvním krokem je příprava samotné zeleniny. Tento krok není nijak složitý, jelikož je třeba ji nejprve důkladně oloupat a očistit od nečistot. Jakmile je zelenina připravena, můžeme se pustit do následujícího kroku, který je spojený s jejím krájením.
Je nezbytné, aby byly kousky zeleniny rovnoměrně velké. Tím zaručíme, že se všechny kousky propečou stejně a každý z nich bude chutný. Pokud by byly kousky různě velké, mohlo by se stát, že některé budou syrové, zatímco jiné už spálené.
Takto nakrájenou zeleninu položíme na papírové utěrky, které z ní vytáhnou přebytečnou vlhkost. Necháme ji takto zhruba 15 minut, aby se dosáhlo co nejlepšího výsledku při pečení.