Domácí hořčice: Jak si vyrobit zdravou a chutnou alternativu bez konzervantů

I když je hořčice poměrně levnou potravinou, jejím hlavním negativem může být obsah různých konzervantů nebo ne příliš dobrá chuť. Proto vám poradíme, jak vyrobit domácí hořčici.

Co je potřeba?

  • Hořčičná semínka – 40 gramů
  • Jablečný ocet a bílé víno – 50 mililitrů
  • Kurkuma, med, sůl
  • Bylinky

Jak vyrobit domácí hořčici? Postup je snadný

Nejprve je třeba začít tím, že se všechny potřebné ingredience jednoduše smíchají v jedné nádobě. Sem tedy přidáme jak hořčičná semínka, tak i jablečný ocet a bílé víno. Poté, co je vše důkladně promícháno, je třeba nechat celou směs odležet. Toto je ta nejsložitější fáze v postupu, jak vyrobit domácí hořčici. Je to dáno tím, že daná směs by měla odpočívat zhruba tři dny. Doporučujeme celý postup rozhodně nezkracovat, jelikož se to na chuti hořčice může negativně projevit.

Vytvořte správné podmínky

I samotné odpočívání tohoto zatím polotovaru by mělo být spojeno s ideálními podmínkami. Teplota by měla být nejlépe pokojová a místo, kde bude směs odpočívat, by mělo být spíše tmavší. Také nezapomínejte na to, že je nezbytné nechat vše odpočívat v nádobě, která bude dobře utěsněna. Nechcete, aby se k dané směsi dostal vzduch. Během třídenního odpočívání je dobré alespoň dvakrát denně směs alespoň lehce promíchat. Často stačí jenom s uzavřenou nádobou lehce zahrkat.