Dušené maso a žampionová polévka: Chutné recepty pro každou ženu

Dušené maso na žampionech

Dušené maso na žampionech je skvělým pokrmem, který spojuje chutě masa a houbové delikatesy. Pro přípravu tohoto jídla budete potřebovat vepřové nebo hovězí maso, které nakrájíte na menší kousky. Dále budete potřebovat cibuli a samozřejmě žampiony. Cibuli nejprve zpěníme na pánvi a poté přidáme osolené a opepřené maso, které restujeme.

Jakmile se maso zatáhne, přidáme nakrájené houby, trochu vody nebo vývaru a dusíme 1 až 2 hodiny. Průběžně kontrolujeme a v případě potřeby doléváme tekutinu, která vytvoří jemnou omáčku. Po dvou hodinách je jídlo hotové a nejlépe se podává s:

  • rýží
  • bramborem
  • bramborovou kaší

Žampionová polévka

Žampionová polévka je výborným doplňkem vaší diety a její příprava je velmi jednoduchá. Kromě žampionů budete potřebovat cibuli a zeleninový vývar. Cibuli nakrájejte na jemno a krátce ji zpěňte na pánvi. Poté přidejte žampiony, které zarestujte, a zalijte je vývarem. Vařte zhruba 15 minut.

Po této době můžete polévku dochutit podle chuti a rozmixovat ji na jemný krém. Tímto způsobem je připravena ke konzumaci a její příprava nezabere více než 15 minut. Pro zjemnění můžete použít nízkotučnou smetanu, ale to je volitelné.