Grilování s láskou: Jak si užít letní večery s dřevěným uhlím a moderními technologiemi

Každý, kdo někdy roztápěl a připravoval ke grilování gril na dřevěné uhlí, ví, že to vyžaduje určitou dávku zručnosti a také dost času. Přestože v dnešní době existují i jiné možnosti, jak grilovat snáze a rychleji, které představují plynové nebo elektrické grily, preferuje tradiční způsob grilování na dřevěném uhlí stále mnoho majitelů zahrad a nemovitostí.

I dřevěné uhlí se dá zapálit za pár minut

Pokud také patříte mezi ty, kteří dávají přednost dřevěným uhlíkům před plynem nebo elektrikou, máme pro vás dobrou zprávu. Francouzská značka Campingaz® představila unikátní technologii QST (Quick Start System), díky níž zapálíte dřevěné uhlíky během několika okamžiků. Tato technologie využívá malou plynovou kartuši a piezo zapalování, což znamená, že připravíte gril ke grilování do 10 minut. Grily Bonesco, které tuto technologii obsahují, nabízejí navíc praktické odkládací stolky, horní víko a kolečka pro snadné přemístění. Výhodou je i funkční systém ventilace, který zajišťuje dobré proudění vzduchu uvnitř grilu, potřebné pro správné hoření uhlíků.

Je pro vás důležitý čas nebo velká grilovací plocha?

Patříte mezi milovníky zahradního grilování a chcete grilovat během několika mála minut? Chcete na grilu připravovat hostinu pro více osob? Pak je pro vás ideální plynový gril. Výhody plynového grilu si uvědomí každý, kdo tento typ grilu vyzkouší. Nejen že je snadno a rychle připraven ke grilování, ale větší plynové grily nabízejí dostatek prostoru i pro rodinné grilování. Na takových grilech můžete grilovat maso, ryby nebo zeleninu i pro 10 a více osob.

Velké plynové grily obstojí i při velkých zahradních oslavách. Kritériem při výběru takového grilu je nejen velikost grilovací plochy, ale také dostatečný výkon, který je zajištěn ve většině případů pomocí dvou, tří nebo čtyř plynových hořáků, často doplněných praktickým bočním hořákem, který přijde vhod například při ohřevu omáček.

Novinkou v grilování je technologie RBS®

Doposud doprovázel grilování na oblíbených plynových grilech jeden nežádoucí jev. Při grilování totiž dochází k uvolňování šťáv z grilovaného pokrmu, které odkapávají na rozpálené plynové hořáky a vzniká tak nepříjemný kouř. Tento problém eliminovala francouzská značka Campingaz® pomocí technologie RBS®, kterou vybavila řadu modelů svých plynových grilů. Technologie RBS® využívá inovativní rozmístění hořáků po bocích grilovací vany místo tradičního umístění hořáků přímo pod roštem, čímž je zabráněno tomu, že tuk odkapává přímo na plynové hořáky. Navíc je takto dosaženo rovnoměrného rozmístění teploty po celé ploše grilovacího roštu. Grily Campingaz® vybavené technologií RBS® si tak díky těmto výhodám získávají na oblibě nejen u nás, ale prakticky po celém světě.

Tento trend potvrzuje i zástupce autorizovaného prodejce grilů Campingaz v České republice, Mirek Menšík, a dodává: „Přestože jsme byli po loňské sezóně, kdy byly grily s RBS® technologií představeny, na zvýšený zájem zákazníků připraveni, překvapila nás obrovská poptávka po grilech vybavených právě touto technologií. Jen letos evidujeme nárůst poptávek o více než 200 procent.”