Grilování jako součást českého životního stylu
Grilování se stává nedílnou součástí života českých domácností. Není to již jen o občasných grilovacích párty, ale grily se staly součástí naší každodenní kuchyně. Pojďme se společně podívat, co mají nejradši české celebrity.
Zdravé grilování, které můžeme využívat i během dlouhé zimy nebo v nepříznivém letním počasí, nabízí elektrický gril. Mezi oblíbené pochoutky herce a moderátora Tomáše Krejčíře patří grilovaný ananas, jarní cibulka a zelenina. Nepohrdne ani kvalitním grilovaným masem.
Mezi labužníky, kteří mají rádi grilované maso, patří i česká miss Renata Langmannová. Při grilování s rodinou a přáteli si nejraději pochutná na grilovaném mase se zeleninou.
Grilované ryby preferuje herec a moderátor Martin Zounar. Tvrdí, že ryby se na grilu snadno připravují a navíc jsou zdravé.
Specialistou na grilování je také herec Jan Čenský. Primář chirurgie v seriálu Ordinace v Růžové zahradě dbá na životosprávu, ale v jídle se určitě nešidí.
A závěrem, krásná herečka Markéta Hrubešová také ráda griluje ryby, zejména mořské, ke kterým ráda podává zeleninové oblohy.
Jak vidno, grilování se rozšířilo nejen mezi české domácnosti, ale také mezi české celebrity, které velmi často propůjčují své tváře různým kulinářským pořadům na televizních obrazovkách.
Náš tip na grilovaný ananas
Ingredience:
- 1 balíček skořicového cukru
- 1 ananas
- 1 lžíce oleje
Ananas oloupeme, omyjeme a osušíme. Dužinu nakrájíme na přibližně 1 cm silná kolečka, lehce je potřeme olejem a posypeme skořicovým cukrem. Poté je vložíme do chladničky odležet do druhého dne. Elektrický gril rozpálíme a kolečka grilujeme přibližně 5 minut po každé straně. Grilovaný ananas můžeme lehce zastříknout koňakem a ihned podáváme. Dobrou chuť!