Dušené maso na žampionech
Dušené maso na žampionech je skvělým pokrmem, který spojuje chutě masa a houbové delikatesy. Pro přípravu tohoto jídla budete potřebovat vepřové nebo hovězí maso, které nakrájíte na menší kousky. Dále budete potřebovat cibuli a samozřejmě žampiony. Cibuli nejprve zpěníme na pánvi a poté přidáme osolené a opepřené maso, které restujeme.
Jakmile se maso zatáhne, přidáme nakrájené houby, trochu vody nebo vývaru a dusíme 1 až 2 hodiny. Průběžně kontrolujeme a v případě potřeby doléváme tekutinu, která vytvoří jemnou omáčku. Po dvou hodinách je jídlo hotové a nejlépe se podává s:
- rýží
- bramborem
- bramborovou kaší
Žampionová polévka
Žampionová polévka je výborným doplňkem vaší diety a její příprava je velmi jednoduchá. Kromě žampionů budete potřebovat cibuli a zeleninový vývar. Cibuli nakrájejte na jemno a krátce ji zpěňte na pánvi. Poté přidejte žampiony, které zarestujte, a zalijte je vývarem. Vařte zhruba 15 minut.
Po této době můžete polévku dochutit podle chuti a rozmixovat ji na jemný krém. Tímto způsobem je připravena ke konzumaci a její příprava nezabere více než 15 minut. Pro zjemnění můžete použít nízkotučnou smetanu, ale to je volitelné.